I mitt huvud snurrar och surrar det en hel del och nu tänker jag lätta på trycket och pysa ut i "cyberrymden". Här får ni ta del av stora och små ting, natur, hundar, hus, inredning, trädgård samt min familj och mina vänner.

Hoppas på nya spännande utmaningar!

Ann-Sofie Gothnell




torsdag 3 februari 2011

Färg och form,godisbitar från Barcelona

Oktober 2010 å kte och mim min man till Barcelona för en weekend. Vi fick uppleva vackert väder och fantastiska färger och former. Gaudis verk stod högst på listan och vi såg hans park, Sagrada Familia och Casa Batlló, Det var Casa Batlló som imponerade mest. När jag gick omkring där i Gaudis arkitektur och hörde berättelser om huset och alla finesser som Gaudi hade tänkt ut blev jag hänförd och rörd. Oboy, vad mäktigt det var.



Casa Batlló;Trappan  i vindsvåningen som leder till taket



 En studie i annorlunda skorstenar på Casa Batlló

 Valv!!!!


Från Gaudi-parken


Nu består inte bara Barcelona av vacker arkitektur utan är lika väl en stad för läckergommar. Massor av Cava och tapas. Dock gjorde vi andra upptäckter. Första kvällen åt vi på en Argentinsk restaurang. Waouuu vilket gott kött.



 Cava, cava, cava och en lunch

 Ett besök CATALANA är nödvändigt om man skall på smaka några av de bästa tapasarna i staden. Räkna med att få köa eller beställ bord i tid. Populärt ställe  både för Barcelona-borna och turister.



Saluhallen i centrala Barcelona är värt ett besök. Jag har ALDRIG sett så mycket sötsaker, samtidigt, så vackert upplaggt. Snacka om det sög i godistarmen. Problemet var att vi inte kunde välja så det blev inte så mycket av det söta.







Svamp i "svampskogen"

Sist men inte minst några bilder från en typisk gata med solstrålar som letar sig ner och mellan träden.




2 kommentarer:

  1. WOW! Vilken färg och form! Ser ut som ni hade en härlig weekända!

    SvaraRadera
  2. Jajamensa, vi blev super kul-tur-ella....och Cava-nister. Barcelona är inte för sista gången.

    SvaraRadera