I mitt huvud snurrar och surrar det en hel del och nu tänker jag lätta på trycket och pysa ut i "cyberrymden". Här får ni ta del av stora och små ting, natur, hundar, hus, inredning, trädgård samt min familj och mina vänner.

Hoppas på nya spännande utmaningar!

Ann-Sofie Gothnell
söndag 9 januari 2011

Att göra en pudel

Jag har under en längre tid inte skött mina uppgifter på denna sida men ångrar och kommer härmed försök förbättra mitt bloggande. Nu gör jag en så kallad hel pudel - envist hävda att ingen kommer ända att läsa min bloggsida. men det finns kanske några där ute som hittar mig så jag lägger mig på rygg inför mitt beslut och sprattlar hej vilt med benen, erkänner att jag kanske har fel. Många pudlar har runnit under mina broar. Jag skulle vilja påstå att hela livet består att göra "pudlar".

En sådan var när jag in min fanatiska shäferhundperiod inte kunde tänka mig en annan hundras - det fanns ingen annan på detta jordklot. Efter 17 år som hundlös och en allergisk man så står jag där med Storpudelvalp. Nu är det världens bästa hund. Sedan kom nästa pudelhund in i vårt liv och det skulle ABSOLUT inte vara en med bollar, toffsar och en massa skötsel Ja, nu är vi fodervärd åt en liten toypudel med alla uställningsattribut som kan tänka sig. Och jag ligger på rygg och sprattlar men känner mig ganska nöjd med besluten.

En annan gång jag hamnar i det så kallade "pudel" läget är när det gäller heminredning. Jag vill helst av allt ha alla möbler och alla väggar vita men vad händer? Jo, vänder mig på rygg igen och upptäcker att väggarna är långt ifrån vita, mina tapet val är full med färg och ganska mösterrika. Det konstiga är ju att jag gillar ju det också.


Kläder tillhör också denna sk a pudelbeteendet."Hmm det modet skulle jag aldrig anamma"......och några månader (för det tar ju längre tid nu..) senare så sitter det i all fall på min kropp. Ja, så fortsätter denna hundras att påverka mig och då jag ändå fullständigt älskar dem så förstår jag också vilken tillgång att kunna gör "pudlar" - att ödmjukt och förbehållslöst göra avbön eller att först envist hävda att man har rätt och sedan tvärvända och erkänna att man har fel. Det låter inte dåligt i mina öron!

2 kommentarer:

 1. Vad lustigt, jag upptäckte att jag gjort likadant fast tvärtom! Jag älskar färg och mönster och tänkte när jag inredde lägenheten att då ska jag smälla på med färg så det står härliga till, men så ser jag mig om kring och upptäcker att jag bor i ett väldigt "beiget" rum :D

  (dock ganska rött i köket :P )

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Grattis, du har sällat dig till "Pudelsällskapet". Dock är du inte det minsta beige och rött är sött:-)

  Kram tillbaka!

  SvaraRadera